Landbruk

A-K maskiner er en landsdekkende kjede og en av landets største leverandør av maskiner og redskaper til landbruk – og anleggsbransjen.

Trykk her for å lese mer om våre produkter

New Holland traktor med pløyer på åker

New Holland

New Holland har sine røtter fra tilbake til 1985 og amerikaneren Abe  Zimmerman som opprinnelig startet New Holland. New Holland er et resultat av flere store selskap som Ford, Fiat, New Holland og Clayson.

Henry Ford startet Ford Motor Company som senere trepunktshydraulikken. Senere kjøpte Fiat opp Ford New Holland og i 1994 døpte de om navnet til selskapet New Holland. Både Ford og Fiat er traktorer som stammer langt tilbake i tid og er godt kjent i Norge.

Les mer på akmaskiner.no

Case traktor med forhøster på jorde

Case IH

Jerome Increase Case grunnla Racine Threshing Machine Works i 1842. I 1869 produserte han den første dampdrevne traktoren, Old No.1. Helt fra den spede starten har Case IH spilt en viktig rolle i å forme landbruket verden over.

Som oppfinneren av kraftuttaket, og en pioner innen kontinuerlig variabel transmisjon, har Case IH kontinuerlig satt nye standarder for produktivitet og pålitelighet for landbruksmaskiner.

Les mer på akmaskiner.no

Weidemann mini traktor med høyball
Weidemann logo

Weidemann

På begynnelsen av utviklingen av Maschinenfabrik Weidemann sto en bondegård, to brødre og en felles teknisk interesse. I 1960 ble Maschinenfabrik Weidemann KG grunnlagt, og der ble produksjonen av maskiner og komponenter tatt opp. 12 år senere ble Hoftrac oppfunnet, en liten hjullaster med svingledd, som ofte kunne erstatte det krevende håndarbeidet på gården.

I dag er Weidemann-produkter et synonym for kompakte Hoftracs, hjullastere og teleskoplastere for land- og hestebruk, tre- og skogdrift, kommuner, gartnerier, biogassanlegg og ulike områder i industrielle og kommersielle bedrifter.

Les mer på weidemann.no

Foss-Eik grønn tilhenger

Foss-Eik mek verksted

Robuste tilhengere bygget for å tåle store påkjenninger og røff bruk over lang tid.

Rektangulær ramme i firkantrør gir meget stabil konstruksjon. Alle Foss-Eik tilhengere er lavbygde med hjulene plassert ut til sidene. Dette gir lav lastehøyde og stabil transport.

Kraftige, tettsittende tverrbjelker i lasteplanet er felt ned i langsgående, spesialformede bærevanger i ekstra høyfast stål. Dette gir en kraftig konstruksjon med lav egenvekt.

Les mer på foss-eik.no

Nomaco stubbefreser
Nomaco logo

Nomaco Norge

Nomaco Norge AS er et selskap som har agenturet for TP Flishuggere, FSI stubbefresere, Raymo klippere og Melex elektriske arbeidsbiler i Norge.

Selskapet har lang erfaring innen fagområdene det representerer og skal være en importør som tilbyr kun kvalitetsmaskiner med høy fokus på miljø.

Les mer på nomaconorge.no

QUICKE silograb redskap
Quicke logo

QUICKE

Karl Ragnar Åstrøm var en smart entrepenør som syntes håndteringen av høy og gjødsel for hånd var svært arbeidskrevende. Han begynte å søke etter løsninger som kunne øke hans produktivitet. Karl Ragnar's løsning skulle vise seg å bli Sveriges første frontlaster. Dette i sin tur førte til at Quicke så dagens lys, verdens første kjørbare frontlaster var et faktum.

Les mer på quicke.no